Domácí višňový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
250 g cukr moučka
250 g višně
2 balíčky vanilkový cukr
250 g hladká mouka
1 lžíce citronová kůra
250 g rostlinný tuk

Postup přípravy receptu

  1. Změklý tuk utřeme s vanilkovým cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou a cukrem moučka do pěny, potom postupně přidáváme vejce. Postupně pomocí vařečky přimícháme prosetou mouku.

  2. Těsto dáme na plech velikosti 23 x 35 cm vyložený papírem na pečení a bohatě posypeme vypeckovanými višněmi. Koláč pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě při teplotě 190 °C. Koláč je hotový, když je těsto upečené i u ovoce.

  3. Samozřejmě můžeme použít i zmražené anebo zavařené višně, případně můžeme směle experimentovat i s jinými druhy ovoce podle vlastní chuti.

  4. Domácí višňový koláč nakrájíme, až teprve úplně vychladne. Posypeme ho moučkovým cukrem, ale nemusíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!