Domácí vepřový aspik recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 l vývar 1 lžíce vegeta 2 ks bobkový list 1 ks vepřový jazyk 1 ks vepřové koleno 10 kuliček celý černý pepř 1 ks vepřové srdce 1 balíček želatina v prášku 4 ks celé nové koření
Postup Domácí vepřový aspik recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve vepřové koleno svaříme, vodu vylijeme. Děláme to proto, aby aspik zůstal čirý. Pak koleno vaříme s kořením doměkka. Používám tlaková hrnec - koleno vařím 1 hodinu.
Zvlášť si uvaříme jazyk a srdce. Po uvaření maso nakrájíme na kostky a dáme zpět do vývaru z kolene. Do základu aspiku přidáme polévkovou vegetu a želatinu. Domácí vepřový aspik přelijeme do formy, které chceme a necháme do druhého dne ztuhnout.
Domácí vepřový aspik podáváme s cibulí a chlebem.