Domácí vepřový aspik recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 l vývar
1 lžíce vegeta
2 ks bobkový list
1 ks vepřový jazyk
1 ks vepřové koleno
10 kuliček celý černý pepř
1 ks vepřové srdce
1 balíček želatina v prášku
4 ks celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve vepřové koleno svaříme, vodu vylijeme. Děláme to proto, aby aspik zůstal čirý. Pak koleno vaříme s kořením doměkka. Používám tlaková hrnec - koleno vařím 1 hodinu.

  2. Zvlášť si uvaříme jazyk a srdce. Po uvaření maso nakrájíme na kostky a dáme zpět do vývaru z kolene. Do základu aspiku přidáme polévkovou vegetu a želatinu. Domácí vepřový aspik přelijeme do formy, které chceme a necháme do druhého dne ztuhnout.

  3. Domácí vepřový aspik podáváme s cibulí a chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!