Domácí sýr recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
10 dkg máslo
1 ks žloutek
kmín
0.5 kg tvaroh
1 lžička mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh v alobalu osolíme a okmínujeme. Vložíme jej do porcelánové mísy a zakryjeme utěrkou nebo plátěným ubrouskem. Tvaroh necháme uležet při pokojové teplotě asi čtyři dny a denně jej promícháme.

  2. Vzniklý sýr umeleme na masovém strojku. V hrnci rozpálíme máslo, přidáme papriku a sýr. Mícháme do zhoustnutí.

  3. Porcelánovou mísu vypláchneme studenou vodou a horký sýr do ní nalijeme a necháme ztuhnout. Pak jej vyklopíme.

  4. Na vzduchu domácí sýr sušíme ještě pár dní. Stačí dva dny a nejlépe v chladnější spíži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!