Domácí sulc s mrkví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks cibule
2 ks mrkev
3 ks bobkový list
5 ks sterilované okurky
1 ks vepřové koleno
mletý černý pepř
6 kuliček celý černý pepř
nálev z okurek
4 kuličky celé nové koření
2 ks vepřové nožičky

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si očištěné koleno a nožičky. Vše dáme společně s bobkovým listem, celým pepřem a s novým kořením vařit. Vaříme, dokud maso nezměkne. Pak přidáme na kostičky nakrájenou mrkev. Povaříme, aby mrkev byla měkká a maso odpadalo od kosti.

  2. Maso vyjmeme z vývaru, zbytky z kosti obereme a nakrájíme na malé kousky. Připravíme si nádobu - používám srnčí hřbet. Nakrájíme nadrobno cibuli, okurky a vložíme s masem do nádoby, zalijeme trochou nálevu z okurek. Poté zalijeme vývarem, z kterého jsme odstranili koření. Vše zamícháme, osolíme a opepříme. Domácí sulc s mrkví necháme v chladnu zatuhnout.

  3. Ztuhlý domácí sulc nakrájíme a můžeme podávat. Vynikající je s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!