Domácí rajčatové pyré recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 2 kg rajčata 1 ks cibule 1,5 lžíce citronová šťáva drcený tymián 1 lžička granulovaný sušený česnek
Postup Domácí rajčatové pyré
Postup přípravy receptu
-
Vyzrálá rajčata očistíme, nakrájíme na kousky a v kutru nebo mixéru rozmělníme do pěny. Velkou cibuli oloupeme a rozkrájíme
Rozmixovaná rajčata nalijeme do hrnce, pokud nám vadí semínka, použijeme husté sítko. Přidáme rovněž dohladka rozmixovanou cibuli. Směs osolíme, ochutíme česnekem, citronovou šťávou, tymiánem a zprudka přivedeme k varu
Rajčatové pyré vaříme za občasného míchání 15 minut a ještě horké pyré plníme do čistých a suchých sklenic, které ihned zavíčkujeme, otočíme dnem nahoru a necháme vychladnout. Výhodnější je, když pyré rozdělíme na porce do plastových krabiček a uložíme do mrazáku
Domácí pyré z čerstvých rajčat můžeme využívat během celého roku k přípravě polévek, omáček, gulášů apod., kde chceme mít chuť našich čerstvých rajčat.