Domácí rajčatové pyré recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

1 lžička sůl
2 kg rajčata
1 ks cibule
1,5 lžíce citronová šťáva
drcený tymián
1 lžička granulovaný sušený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Vyzrálá rajčata očistíme, nakrájíme na kousky a v kutru nebo mixéru rozmělníme do pěny. Velkou cibuli oloupeme a rozkrájíme

  2. Rozmixovaná rajčata nalijeme do hrnce, pokud nám vadí semínka, použijeme husté sítko. Přidáme rovněž dohladka rozmixovanou cibuli. Směs osolíme, ochutíme česnekem, citronovou šťávou, tymiánem a zprudka přivedeme k varu

  3. Rajčatové pyré vaříme za občasného míchání 15 minut a ještě horké pyré plníme do čistých a suchých sklenic, které ihned zavíčkujeme, otočíme dnem nahoru a necháme vychladnout. Výhodnější je, když pyré rozdělíme na porce do plastových krabiček a uložíme do mrazáku

  4. Domácí pyré z čerstvých rajčat můžeme využívat během celého roku k přípravě polévek, omáček, gulášů apod., kde chceme mít chuť našich čerstvých rajčat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!