Domácí pudink z krupice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
70 g máslo
400 ml mléko
0.5 ks citron
125 g krupice
100 g cukr moučka
30 g mléčná čokoláda
na ozdobu
hořká čokoláda
podle potřeby
máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Z krupice a mléka uvaříme hustou kaši. Krupicovou kaši necháme vychladnout.

  2. Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Čokoládu nastrouháme najemno. V míse napěníme máslo, přidáme žloutky, cukr a nastrouhanou citronovou kůru i čokoládu. Promícháme.

  3. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a a vše důkladně smícháme. Sníh z bílků přidáváme až nakonec.

  4. Pudinkové formičky vymažeme máslem, vysypeme moukou nebo strouhankou. Naplníme pudinkovým těstem.

  5. Krupicový pudink pečeme asi 1 hodinu v mírně vyhřáté troubě. Chutná dobře teplý i studený, před podáváním jej poléváme rozpuštěnou hořkou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!