Domácí nekynutý chléb s medvědím česnekem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g máslo
6 lžiček prášek do pečiva
370 g hladká mouka
1 hrst medvědí česnek
podle chuti
sůl
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, změklé máslo, prášek do pečiva a sůl v míse promneme na způsob drobenky. Uprostřed uděláme důlek a do něj nalijeme trochu vody. Smícháme s moukou a pozvolna přiléváme další vodu, až vznikne pevné těsto. Nezapomeneme zapracovat také bylinky - v tomto případě nasekaný medvědí česnek.

  2. Z těsta vytvoříme bochník a položíme jej do formy na chléb, nebo na obyčejný plech. Troubu předehřejeme na 200 °C a domácí nekynutý chléb pečeme 45 - 60 minut.

  3. Po upečení necháme nekynutý chléb s medvědím česnekem vychladnout, krájíme na plátky a podáváme podle chuti. Nejlépe chutná namazaný máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!