Domácí nakládaný hermelín recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
4 ks hermelín
18 kuliček pepř celý
2 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
1 lžička sladká mletá paprika
1 lžička hořčičné semínko
2 ks cibule (větší)
2 ks nakládané feferonky
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Hermelíny podélně nakrájíme na poloviny a všechny vnitřní plochy silněji pomažeme utřeným česnekem se solí a paprikou a zase tyto půlky spolu spojíme (přitiskneme na sebe) a ještě rozkrojíme na půlky příčně.

  2. Půlky upravených hermelínů naskládáme do sklenice spolu s bobkovými listy, novým kořením a pepřem (případně i hořčičným semínkem). Feferony nakrájíme na proužky, cibuli také na běžné kroužky a střídavě je také klademe do sklenice mezi hermelíny a na ně.

  3. Nakládané hermelíny zalijeme olejem, uzavřeme víčkem a necháme v chladnu 5 - 7 dní stát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!