Domácí mascarpone recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 ml čerstvá smetana
1 lžíce citronová štáva

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni ohřejeme smetanu přesně na 90 °C. Jakmile smetana dosáhne teploty, přidáme citronovou šťávu. Teplotu snížíme na minimum a stále mícháme, dokud citronová šťáva nezačne pracovat. Nevytvoří se žádné hrudky. Směs bude spíše jako hustý krém.

  2. Připravíme si na mísu husté sítko se čtyřmi vrstvami gázy a gázu o mísu přichytneme. Směs přeneseme na gázu, ale v žádném případě ji nemačkáme. Takto směs necháme zcela vychladnout. Po úplném vychlazení směs přikryjeme transparentní folií a necháme alespoň na 24 hodin v lednici.

  3. Domácí mascarpone používáme na sladké krémy, náplně, ale i na slané pokrmy a rizota. Domácí mascarpone spotřebujeme do 3 dnů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!