Domácí mandlový koláč s ovocem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
1 ks vejce
125 g máslo
50 g cukr krupice
80 g cukr moučka
cukr moučka
3 lžíce hladká mouka
270 g polohrubá mouka
50 g mleté mandle
100 g mleté mandle
1/2 lžičky mandlová esence
1 konzerva broskvový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme těsto 1: Z prosáté mouky se solí, másla, cukru, mletých mandlí a vejce vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme asi 30 minut odležet v chladu

  2. Mezitím necháme okapat kompotované broskve a připravíme si těsto 2. Změklé máslo prošleháme s cukrem, vejcem, mletými mandlemi, hladkou moukou a mandlovou esencí do hladkého řidšího těsta

  3. Odležené těsto 1 vyválíme na plát, kterým koláčovou formu vyložíme i po stěnách. Pak na ně naneseme a rozetřeme těsto 2, které poklademe okapaným ovocem a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 45 minut. Ovoce můžeme obměňovat podle chuti. Vhodné jsou kompotované broskve, hrušky nebo višně

  4. Domácí mandlový koláč s broskvemi podle chuti sypeme moučkovým cukrem a podáváme ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!