Domácí kuskus recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
cukr
sůl
koření
podle potřeby
olej
vejce
voda
pšeničná krupice

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozpálíme olej a do něj vložíme krupici. Berbeři používají prosnou, já používám pšeničnou. Krupici za stálého míchání necháme zhnědnout a potom zalijeme vodou, aby byla na prst nad krupicí. Vaříme, dokud se voda neodpaří a zrníčka krupice jdou od sebe. Vznikne nám polotovar, který se dá dále zpracovat na slano nebo na sladko.

  2. Na sladko smícháme kuskus s rozšlehanými vejci a cukrem. Vzniklou směsí potřeme plech pokrytý pečícím papírem a pečeme 15 - 20 minut. Na slano kuskus osolíme a okořeníme.

  3. Domácí kuskus na sladko podáváme jako cukroví. Kuskus na slano používáme jako přílohu. Můžeme ještě vmíchat vejce a vytvoříme kuličky nebo placičky, které upečeme v troubě, také se používají jako zavářka do polévky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!