Domácí kuřecí vývar recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
0.3 ks celer
3 ks mrkev
2 ks petržel
3 kuličky nové koření
4-5 kuliček celý pepř
2 lžíce polévkové bylinky
1 ks skelet z kuřete
podle chuti
sůl
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Do vody vložíme skelet z kuřete, přivedeme k varu, poté plamen ztlumíme a necháme táhnout přibližně hodinu. Během vaření vybíráme kal.

  2. Po hodině vaření přidáme očištěnou celou kořenovou zeleninu, cibuli a koření. Na vývar použijeme celý pepř, nové koření, sůl a polévkové bylinky. Kuřecí vývar dál vaříme, dokud není zelenina měkká. Hotový vývar scedíme, dochutí solí a popřípadě ještě jiným kořením či bylinkami.

  3. Domácí kuřecí vývar doplníme při podávání nudlemi, knedlíčky apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!