Domácí kuřecí paštika recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
220 g máslo
100 ml smetana
1-2 ks šalotka
500 g kuřecí játra
podle chuti
sůl
tymián
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra omyjeme a očistíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, stejně tak česnek.

  2. V pánvi na troše másla osmahneme nakrájenou šalotku, v závěru přidáme i česnek. Ke zlatavé cibulce přidáme játra a smažíme, až jsou měkká. Směs necháme vychladnout. K játrům přidáme máslo, trochu smetany a vše pomocí tyčového mixéru rozmixujeme do hladké konzistence. Kuřecí paštiku podle chuti osolíme, opepříme a přidáme tymián.

  3. Domácí kuřecí paštiku přendáme do skleniček, na vrch nalijeme vrstvu másla a zavíčkujeme.

  4. Kuřecí paštiku podáváme podle chuti s čerstvým pečivem, toasty apod. Paštiku uchováváme v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!