Domácí kávový likér recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 ml rum
1 ks celá skořice
1 ks vanilkový lusk
0.5 hrnku třtinový cukr
3 ks celý hřebíček
150 g kávová zrnka

Postup přípravy receptu

  1. Vanilkový lusk podélně rozřízneme. Spolu se skořicí, celým hřebíčkem, cukrem a kávovými zrnky dáme do vysterilizované uzavíratelné nádoby a zalijeme rumem. Takto uložíme do chladu a temna, kde likér necháme minimálně týden louhovat. Občas zkontrolujeme a lahví protřeseme.

  2. Po týdnu kávový likér ochutnáme. Pokud má již likér dostatečně silnou chuť, scedíme likér do čisté lahve a uložíme na tmavém místě, kde vydrží až rok.

  3. Domácí kávový likér podáváme podle chuti, hodí se pro různé příležitosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!