Domácí kanalony se špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks žloutek
1 lžíce smetana
2 ks sardelka
500 g mražený špenát
250 ml bešamelová omáčka
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
těsto
1 ks vejce
voda
300 g hrubá mouka
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, trochy vlažné vody a vajec vypracujeme tuhé těsto, které rozdělíme na 2 díly. Každý díl těsta velmi tence vyválíme a necháme na utěrkách proschnout. Téměř suché těsto nakrájíme na čtverce 12 x 12 cm a uložíme na pomoučněné utěrky.

  2. Žloutek smícháme s 1 dl husté bešamelové omáčky, jemně rozetřenými sardelkami a rozmrazeným a odkapaným špenátem. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

  3. Kanalony uvaříme v osolené vodě, naplníme špenátovou směsí, stočíme do válečků a uložíme do zapékací misky vymazané máslem. Na kanalony nalijeme zbytek bešamelové omáčky zředěné lžící smetany a dáme péct do silně vyhřáté trouby, dokud není povrch zlatavý.

  4. Domácí kanalony se špenátem podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!