Domácí indiánky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
200 g cukr
sůl
4 ks vejce
75 g mouka
1 lžička prášek do pečiva
1 lžíce vanilkový cukr
75 g škrobová moučka
3-4 lžíce horká voda
na ozdobu
1 ks pomeranč
krém
0.5 ks citron
4 plátky želatina
400 ml smetana ke šlehání
2-3 ks kandovaný zázvor
poleva
200 g čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Citron a pomeranč spaříme, osušíme a necháme vychladnout. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva a škrobovou moučkou. Žloutky smícháme s horkou vodou, cukry a vyšleháme do husté pěny. Bílky osolíme špetkou soli a ušleháme v pevný sníh. Do žloutkové pěny střídavě vmícháme sníh a mouku.

  2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Na plech rozložíme velké papírové cukrářské košíčky a každý naplníme 2 - 3 lžícemi těsta. Košíčky pečeme asi 15 minut a necháme je vychladnout.

  3. Zatím si připravíme krém. Želatinu namočíme do studené vody. Z citronu nastrouháme kůru. Zázvor nasekáme najemno a smícháme s kůrou. Zázvoru stačí jen 2 - 3 kousky. Smetanu šleháme dotuha a promícháme se zázvorem.

  4. Želatinu vymačkáme a na mírném ohni ji necháme rozpustit. Želatina nesmí vřít! Vlažnou želatinu vmícháme do zázvorové šlehačky a promícháme. Necháme ji v lednici vychladnout a rozehřejeme si čokoládovou polevu.

  5. Z pomeranče nastrouháme dlouhé nudličky kůry. Studené košíčky přelijeme polevou a ozdobíme pomerančovou kůrou. Polevu necháme ztuhnout. Pak košíky vyndáme z papíru, rozpůlíme. Naplníme je silnou vrstvou krému a přiklopíme horní část s polevou. Domácí indiánky necháme ztuhnout.

  6. Domácí indiánky servírujeme vždy studené a skladujeme je v chladu. Dáváme pozor, aby nenasákly cizí pachy, takže je skladujeme samostatně. Tedy pokud vydrží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!