Domácí hovězí burger recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0 hrnků olej 1 ks cibule 5 lžiček majonéza 1 ks rajče 5 listů ledový salát 10 plátků tvrdý sýr 5 lžiček dijonská hořčice 1 ks sterilovaná okurka podle chuti sůl mletý černý pepř směs 1 ks vejce 500 g mleté hovězí maso 1 lžička jedlá soda 1 lžíce worcestrová omáčka příloha 5 ks pečivo
Postup Domácí hovězí burger recept
Postup přípravy receptu
-
U svého řezníka koupíme čerstvě mleté hovězí maso. Maso na burger podle chuti osolíme a opepříme, zakápneme pár kapkami worcestrové omáčky a přidáme jedlou sodu, vyklepneme do něj vejce a řádně rukama prohněteme. Pokud je potřeba, maso dochutíme a necháme cca 30 minut odležet v chladničce.
Poté si z masa uděláme placičky asi o třetinu širší než je kaiserka, do které budeme burger vkládat, protože maso tepelnou úpravou ztratí svůj objem. Připravené placky vložíme na rozehřátou pánev a na dostatečném množství oleje osmahneme z obou stran.
Na spodní část kaiserky položíme list salátu a na něj horký hovězí burger, přes něj poklademe do kříže dva plátky sýra, na něj plátek rajčete se lžičkou dijonské hořčice a trochou majonézy, nakrájenou cibulku, nakonec plátek sterilované okurky a máme hotovo.
Domácí hovězí burger ihned podáváme.
Videorecept na nejlepší burger zde