Domácí hovězí burger recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 hrnků olej
1 ks cibule
5 lžiček majonéza
1 ks rajče
5 listů ledový salát
10 plátků tvrdý sýr
5 lžiček dijonská hořčice
1 ks sterilovaná okurka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
směs
1 ks vejce
500 g mleté hovězí maso
1 lžička jedlá soda
1 lžíce worcestrová omáčka
příloha
5 ks pečivo

Postup přípravy receptu

  1. U svého řezníka koupíme čerstvě mleté hovězí maso. Maso na burger podle chuti osolíme a opepříme, zakápneme pár kapkami worcestrové omáčky a přidáme jedlou sodu, vyklepneme do něj vejce a řádně rukama prohněteme. Pokud je potřeba, maso dochutíme a necháme cca 30 minut odležet v chladničce.

  2. Poté si z masa uděláme placičky asi o třetinu širší než je kaiserka, do které budeme burger vkládat, protože maso tepelnou úpravou ztratí svůj objem. Připravené placky vložíme na rozehřátou pánev a na dostatečném množství oleje osmahneme z obou stran.

  3. Na spodní část kaiserky položíme list salátu a na něj horký hovězí burger, přes něj poklademe do kříže dva plátky sýra, na něj plátek rajčete se lžičkou dijonské hořčice a trochou majonézy, nakrájenou cibulku, nakonec plátek sterilované okurky a máme hotovo.

  4. Domácí hovězí burger ihned podáváme.

  5. Videorecept na nejlepší burger zde


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!