Domácí fleky s uzeným masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 - 5 ks vejce
2 ks vejce
máslo
1/2 dl voda
250 ml zakysaná smetana
350 g hrubá mouka
450 g uzené maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Příprava fleků: Vejce rozšleháme s vodou a vmícháme do prosáté osolené mouky. Vypracujeme hladké, lesklé a suché těsto, které rozdělíme na tři kousky, zakryjeme utěrkou a necháme asi 15 minut odpočinout. Potom kousky těsta rozválíme na tenké placky silné asi 2 mm, které necháme alespoň 1 hodinu oschnout. Z takto připravených placek nakrájíme čtverečky nebo nudle

  2. Uzené maso uvaříme doměkka a nakrájíme na menší kousky. Vývar naředíme vodou asi na 4 litry tekutiny, přidáme koření a uvedeme k varu. Vmícháme fleky a vaříme 4 - 6 minut. Potom je slijeme a promícháme s uzeným masem. Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a spojíme s těstovinami

  3. Takto připravenou směs na domácí fleky s uzeným masem vložíme do máslem vymazané formy a upečeme v horké troubě dozlatova

  4. Domácí smetanové fleky s uzeným masem podáváme se zeleninovým salátem nebo kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!