Domácí BigMac burger recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 sklenice majonéza
1 lžíce hořčice
sůl, pepř
150 g hovězí maso
1 hlávka ledový salát
2 ks čerstvé sezamové bulky
150 g kyselé okurky - nasekané
1 ks cibule bílá
1 balíček balený plátkový tavený sýr
podle potřeby
cukr
ocet bílý

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso umeleme, lehce prosolíme a opepříme. Z masa vytvoříme na pečícím papíru (nelepí) placky vysoké necelý centimetr a o dost větší než bulka (maso se při pečení smrskne). Dále si připravíme dressing smícháním celé majonézy s lžící (dle chuti) hořčice, nasekaných okurek, lžičky octa a dvou lžiček cukru, nasekané cibule - hodně, soli a pepře. Dressing na chvíli odložíme do lednice. Nasekáme si ledový salát na úzké nudle a okurky na plátky.

  2. Bulky překrojíme na tři plátky, tak aby nám vznikl vršek, střed a spodek BigMacka. Na rozpálené pánvi opečeme burgery z každé strany cca 1-2 minuty, posolíme a popepříme. Hned po nich na pánvi opečeme bulky po překrojených stranách do zlatohněda. Samozřejmě lze připravit i na grilu...:)

  3. Domácí BigMac burger skládáme tak, že na spodek housky dáme lžíci dressingu, nasekanou cibuli, salát, plátky kyselých okurek, maso, střed housky, dressing, cibuli, salát, plátky okurek, maso, sýr a přiklopíme vrchním dílem housky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!