Domácí BBQ omáčka recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

1 - 2 stroužky česnek
50 ml olej
sůl
250 ml vývar
1 ks cibule
1 ks chilli paprička
50 ml sojová omáčka
30 ml bílý vinný ocet
2 lžíce hnědý cukr
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 lžíce mletá pálivá paprika
80 - 100 ml jemný kečup

Postup přípravy receptu

  1. Velkou oloupanou cibuli a stroužek česneku nasekáme nadrobno. Očištěnou chilli papričku nasekáme nadrobno

  2. Do středně horkého oleje vložíme nakrájenou cibulku, česnek a chilli papričku, vše osolíme, opepříme a necháme zpěnit. Ke směsi za stálého míchání přidáme hnědý cukr a vše restujeme, dokud se cukr nerozpustí a cibulka nezezlátne. Poté přisypeme obě papriky a jakmile paprika zpění, ihned přilijeme vývar a zvolna vaříme asi 5 minut. Povařenou směs ochutíme sójovou omáčkou a octem a nakonec vmícháme jemný kečup, který BBQ omáčku po krátkém povaření zahustí. Domácí BBQ omáčku nalijeme do misky a necháme vychladnout

  3. Takto připravenou omáčku používáme k ochucení domácích hamburgerů, grilovaných steaků z hovězího, vepřového nebo rybího masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!