Vepřové koleno pečené v remosce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 10 stroužků česnek 2 lžíce olej olej sůl 1 ks žloutek 1 lžička med 1 lžička worcestrová omáčka 1200 g vepřové koleno mletý černý pepř 1 ks velká červená cibule
Postup Vepřové koleno pečené v remosce
Postup přípravy receptu
-
Rozseknuté vepřové koleno z kýty očistíme, řádně omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Připravíme směs na potírání masa: Žloutek utřeme s olejem, paprikou, worcestrem a medem
V hlubší pánvi rozpálíme olej, na kterém koleno ze všech stran opékáme dozlatova. Opečené koleno vložíme do remosky. Na výpeku orestujeme cibuli a česnek, podlijeme trochou vody. Necháme přejít varem a vše vlijeme na koleno v remosce
Pečeme za občasného obracení a polévání vlastní šťávou doměkka
Před dokončením potíráme vepřové koleno připravenou žloutkovou směsí, která dodá masu zlatavě hnědou barvu
Vepřové koleno pečené v remosce servírujeme na prkénku. Podáváme s chlebem. K dochucení můžeme přidat křen, hořčici, nakládané cibulky, feferonky, apod. podle vlastní chuti. Vhodným nápojem k vepřovému kolenu je samozřejmě pivo.