Vepřové koleno pečené v remosce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

10 stroužků česnek
2 lžíce olej
olej
sůl
1 ks žloutek
1 lžička med
1 lžička worcestrová omáčka
1200 g vepřové koleno
mletý černý pepř
1 ks velká červená cibule

Postup přípravy receptu

  1. Rozseknuté vepřové koleno z kýty očistíme, řádně omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Připravíme směs na potírání masa: Žloutek utřeme s olejem, paprikou, worcestrem a medem

  2. V hlubší pánvi rozpálíme olej, na kterém koleno ze všech stran opékáme dozlatova. Opečené koleno vložíme do remosky. Na výpeku orestujeme cibuli a česnek, podlijeme trochou vody. Necháme přejít varem a vše vlijeme na koleno v remosce

  3. Pečeme za občasného obracení a polévání vlastní šťávou doměkka

  4. Před dokončením potíráme vepřové koleno připravenou žloutkovou směsí, která dodá masu zlatavě hnědou barvu

  5. Vepřové koleno pečené v remosce servírujeme na prkénku. Podáváme s chlebem. K dochucení můžeme přidat křen, hořčici, nakládané cibulky, feferonky, apod. podle vlastní chuti. Vhodným nápojem k vepřovému kolenu je samozřejmě pivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!