Domácí Baileys podle Charlese recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l mléko
30 g vanilkový cukr
0 l smetana ke šlehání
5 lžiček instantní káva
0 l tuzemský rum
1 balíček karamelový pudinkový prášek
1 balíček mandlový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Pudink připravíme klasickým způsobem, jen nedáváme cukr krupici, ale přidáme jeden vanilkový cukr. Za stálého míchání (nesmí se utvořit škraloup) necháme trochu zchladit, ale ještě do teplého pudinku zašleháme dvě zkaramelizovaná salka.

  2. V teplém pudinku se salko lépe rozpustí a nedělají se hrudky. Přišleháme rozpuštěnou kávu (na tuto dávku rozpouštím 5 lžiček v asi 1 dl horké vody), smetanu a nakonec tuzemský rum. Ten přidáváme do domácího Baileys až nakonec, aby byl pudink co nejchladnější a z rumu se neodpařoval alkohol. Já všechno míchám ručním elektrickým šlehačem, krásně se to promíchá a rozšlehá to většinou i náhodné hrudky.

  3. Domácí Baileys podle Charlese podáváme vychlazené s kostkou ledu. V lednici vydrží, pokud máte na ní zámek, i měsíc a déle. Rum je možné nahradit dobrou whisky, ale poněkud se to prodraží. Rumu můžeme dát podle chuti méně i více.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!