Dobrý holandský řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 lžíce strouhanka
1 dl mléko
2 lžíce hladká mouka
200 g tvrdý sýr
500 g vepřové maso
podle chuti
sůl
1 špetka muškátový oříšek
mletý černý pepř
na obalení
strouhanka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec nebo bůček umeleme a promícháme s mlékem. Směs necháme odležet půl hodiny v lednici. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Do směsi přidáme nastrouhaný sýr, strouhanku, mouku, vejce, sůl a pepř. Komu chutná, přidá špetku strouhaného muškátového oříšku. Směs důkladně promícháme a tvoříme kuličky, které dlaní přitiskneme.

  3. Řízky obalíme ve strouhance a pečeme v připraveném oleji. Po upečení ukládáme řízky na sací kartu.

  4. Dobré holandské řízky podáváme s bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!