Dobrý boršč po česku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
ocet
1 hrst cibule
1 hrst celer
1 l voda
1 hrst mrkev
1 plechovka rajčatový protlak
1 kostka masox
1 ks brambora
3 hrstě bílé zelí
1 l vroucí voda
2 lžíce olej nebo sádlo
0 kg vepřové maso
mletý černý pepř
6 kuliček celý černý pepř
2 lístky bobkovy list
4 kuličky celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Dáme si vařit maso s kořením a česnekem asi do 1 l vody. Zeleninu a brambory očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. Ve větším hrnci osmahneme na tuku cibuli, mrkev, celer a zelí. Přidáme masox, protlak, bramboru a podlijeme asi 1 l vody. Vaříme doměkka. Vývar scedíme a maso nakrájíme. Maso vložíme do hrnce se zeleninou a nalijeme i vývar. Boršč ochutíme solí, pepřem a octem. Nakonec dáme sekanou petrželovou nať, výborná je i celerová. Voda se během vaření vypařuje, podle potřeby ji dolijeme nebo necháme polévku hustou. Můžeme dolít i vývar.

  3. Boršč po česku podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!