Dobře naložené grilované maso recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 lžičky grilovací koření
3 lžičky mletý pepř
2 lžíce plnotučná hořčice
2 lžíce sojová omáčka
3 lžíce škrobová moučka
2 lžíce kremžská hořčice
3 plátky vepřový řízek
2 lžíce worchestrová omáčka
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové nebo hovězí maso naklepeme a potřeme olejem.

  2. Na marinádu smícháme škrobovou moučku, hořčice, olej, grilovací koření, sojovou a worchesterovou omáčku. Nakonec přidáme vejce. Vše důkladně rozšleháme, maso směsí potřeme, naskládáme ho do misky a přelijeme zbytkem marinády. V chladničce necháme rozležet 3 - 4 dny a denně maso překládáme, aby se po všech stranách stejnoměrně marinovalo.

  3. Asi hodinu před grilováním maso vyjmeme z chladu a jednotlivé plátky lehce osušíme ubrouskem. Naložené maso rozložíme na gril nebo grilovací tácky, z nichž nekape do ohně, a za občasného potírání marinádou nebo olejem grilujeme po obou stranách asi 7 minut.

  4. Dobře naložené grilované maso podáváme s chlebem a pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!