Dobré medové perníčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
13 dkg med
25 dkg tuk 100%
25 dkg cukr moučka
0 lžic mletá skořice
75 dkg hladká mouka
0 lžic jedlá soda
0 balíčků kypřící prášek do perníku
0 lžic perníkové koření
na potření
1 ks vejce

Postup přípravy receptu

  1. Do mouky přimícháme koření a sodu. Přidáme nastrouhaný tuk a ostatní suroviny. Vše vypracujeme v hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme týden v lednici uležet. Nebo aspoň 2 - 3 dny.

  2. Uleželé těsto vyválíme, vykrojíme tvary podle fantazie a perníčky pečeme dorůžova. Než je dáme do trouby, potíráme je studenou vodou. Ihned po upečení potíráme medové perníčky rozšlehaným vejcem.

  3. Měkké medové perníčky podle fantazie ozdobíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!