Divoká rožeň recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.3 ks celer 3 ks jablko 0.5 ks petržel 700 g vepřová kýta podle chuti cukr sůl karotka hřebíček kapie bobkový list celý pepř nakládané houby nakládaný celer podle potřeby olej
 
Postup Divoká rožeň recept
Postup přípravy receptu
- 
                                      
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtverečky. Karotku, petržel a celer oškrábeme či oloupeme a všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky, stejně tak očištěnou kapii. Můžeme použít i sterilovanou zeleninu. Zeleninu s masem a sterilovanými houbami dáme střídavě do velké nádoby, přidáme pepř, hřebíček, bobkový list, zalijeme olejem a necháme nejlépe přes noc proležet.
 Další den naložené maso napichujeme na jehlice a grilujeme za občasného otáčení dozlatova.
Cukr rozehřejeme s trochou vody, až vznikne karamel, namáčíme v něm jablka, až jim praskne slupka.
Na každou porci masa napíchneme po jednom jablku a ihned podáváme.
Divoká rožeň je skvělou volbou pro každou zahradní párty.
