Divoká rožeň recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.3 ks celer
3 ks jablko
0.5 ks petržel
700 g vepřová kýta
podle chuti
cukr
sůl
karotka
hřebíček
kapie
bobkový list
celý pepř
nakládané houby
nakládaný celer
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtverečky. Karotku, petržel a celer oškrábeme či oloupeme a všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky, stejně tak očištěnou kapii. Můžeme použít i sterilovanou zeleninu. Zeleninu s masem a sterilovanými houbami dáme střídavě do velké nádoby, přidáme pepř, hřebíček, bobkový list, zalijeme olejem a necháme nejlépe přes noc proležet.

  2. Další den naložené maso napichujeme na jehlice a grilujeme za občasného otáčení dozlatova.

  3. Cukr rozehřejeme s trochou vody, až vznikne karamel, namáčíme v něm jablka, až jim praskne slupka.

  4. Na každou porci masa napíchneme po jednom jablku a ihned podáváme.

  5. Divoká rožeň je skvělou volbou pro každou zahradní párty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!