Divoká kachna na pomerančích recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce tuk
1 ks cibule
1 špetka tymián
1 ks pomeranč
1 lžička oregano
4 ks bobkový list
1 konzerva sterilované žampiony
5 kuliček celý černý pepř
1 ks divoká kachna
5 kuliček celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu očistíme, rozpůlíme a nasolíme. Necháme ji v chladu uležet asi 3 hodiny. Pomeranč omyjeme a okrájíme z něj kůru. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Žampiony scedíme.

  2. V kastrolu rozpustíme sádlo nebo tuk, přidáme cibuli, žampiony, pomerančovou kůru a veškeré koření. Můžeme použít mulový pytlík. Pak přidáme kachnu.

  3. Vše restujeme na mírném ohni asi 30 minut. Pak vše zalijeme asi 2 dl vody a dusíme do vysmahnutí šťávy. Pak opět orestujeme a opět zalijeme stejným množstvím vody. Zbytek vody rozmícháme s moukou na zahuštění.

  4. Když je kachna měkká, zahustíme omáčku podle potřeby.

  5. Divokou kachnu na pomerančích podle Kosti podáváme s vařenými malými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!