Dezert Al Capone recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g cukr
2 ks vejce
200 ml mléko
10 g želatina
1 kelímek smetana ke šlehání
2 ks vanilkový lusk
60 ml kávový likér
8 g mletá káva
100 g piškot
podle chuti
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Vejce si rozklepneme. Oddělíme žloutky od bílků.

  2. Mléko, kávu a cukr svaříme. Z vanilkových lusků použijeme dřeň a přidáme k prohřátému kávovému mléku společně se žloutky, trochu prošleháme.

  3. Ke směsi přidáme nabobtnalou želatinu a vmícháme našlehanou smetanu. Doplníme likérem, nejlépe kávovým.

  4. V mističce si rozložíme kousky piškotů, pokapeme likérem. Na piškoty poklademe našlehanou kávovou pěnu a zdobíme kávovými zrnky.

  5. Dezert Al Capone podáváme řádně vychlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!