Dezert Al Capone recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
50 g cukr
2 ks vejce
200 ml mléko
10 g želatina
1 kelímek smetana ke šlehání
2 ks vanilkový lusk
60 ml kávový likér
8 g mletá káva
100 g piškot
podle chuti
mletá skořice
Postup Dezert Al Capone recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce si rozklepneme. Oddělíme žloutky od bílků.
Mléko, kávu a cukr svaříme. Z vanilkových lusků použijeme dřeň a přidáme k prohřátému kávovému mléku společně se žloutky, trochu prošleháme.
Ke směsi přidáme nabobtnalou želatinu a vmícháme našlehanou smetanu. Doplníme likérem, nejlépe kávovým.
V mističce si rozložíme kousky piškotů, pokapeme likérem. Na piškoty poklademe našlehanou kávovou pěnu a zdobíme kávovými zrnky.
Dezert Al Capone podáváme řádně vychlazený.