Delikatesní salát z červené řepy s majonézou recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
1 snítka petrželka
3 - 5 lžic majonéza
1 lžíce hořčice
1 špetka mletý pepř
2 ks sterilované okurky
10 dkg tvrdý sýr
30 dkg červená řepa

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu očistíme, omyjeme a ve větším hrnci uvaříme. Poté ji necháme vychladnout, nakrájíme na silnější plátky a pak ještě na kostičky

  2. Připravíme si vejce uvařená natvrdo, oloupanou malou cibuli, nakládanou okurku, majonézu, hořčici a tvrdý sýr. Vejce, okurku, cibuli a sýr nakrájíme opět na malé kostičky. Vše pak důkladně promícháme v misce spolu s majonézou a lžící hořčice, dochutíme špetkou soli a pepře

  3. Salát z červené řepy můžeme dát na chvíli vychladit. Na talíři pak ozdobíme řepný salát snítkou petrželky a podáváme s pečivem

  4. Delikatesní salát z červené řepy s majonézou má nádhernou barvu a chutná i těm, kteří se zdravé stravě spíš vyhýbají.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!