Dědovo pečené koleno recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4-6 stroužků česnek 1 lžíce sůl 1-2 ks cibule 50 g sádlo 200 ml voda 1 lžíce drcený kmín 300-500 ml světlé pivo 2 lžíce kremžská hořčice 1 ks vepřové koleno (zadní)
Postup Dědovo pečené koleno recept
Postup přípravy receptu
-
Před samotnou úpravou nařízneme po celém kolenu kůží hlubšími zářezy. Poté koleno vykostíme, rozevřeme a nasolíme, zabalíme a dáme přes noc do ledničky.
Druhý den koleno rozbalíme, potřeme hořčicí a dobře zabalíme pomocí kuchyňského provázku nebo silnější nitě. Cibuli a česnek očistíme a oboje nasekáme.
Koleno vložíme do pekáčku, posypeme cibulí, česnekem, drceným kmínem a přidáme sádlo. Podlijeme vodou a pivem. Pekáček přikryjeme a dáme do rozehřáté trouby na 200 °C péct. Během pečení koleno často podléváme a obracíme.
Dědovo pečené koleno podáváme se šťouchanými brambory, strouhaným křenem a hořčicí.