Dědovo pečené koleno recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-6 stroužků česnek
1 lžíce sůl
1-2 ks cibule
50 g sádlo
200 ml voda
1 lžíce drcený kmín
300-500 ml světlé pivo
2 lžíce kremžská hořčice
1 ks vepřové koleno (zadní)

Postup přípravy receptu

  1. Před samotnou úpravou nařízneme po celém kolenu kůží hlubšími zářezy. Poté koleno vykostíme, rozevřeme a nasolíme, zabalíme a dáme přes noc do ledničky.

  2. Druhý den koleno rozbalíme, potřeme hořčicí a dobře zabalíme pomocí kuchyňského provázku nebo silnější nitě. Cibuli a česnek očistíme a oboje nasekáme.

  3. Koleno vložíme do pekáčku, posypeme cibulí, česnekem, drceným kmínem a přidáme sádlo. Podlijeme vodou a pivem. Pekáček přikryjeme a dáme do rozehřáté trouby na 200 °C péct. Během pečení koleno často podléváme a obracíme.

  4. Dědovo pečené koleno podáváme se šťouchanými brambory, strouhaným křenem a hořčicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!