Dědečkův kastrůlek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl kmín 3 lžíce kečup 0.5 balíčku kolínka 1 ks špekáček 1 kostka bujón 1 lžička sójová omáčka 0.5 balíčku mražená zelenina 3 lžíce stolní olej
Postup Dědečkův kastrůlek recept
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu dáme mraženou zeleninu. Na dědečkův kastrůlek je nejlepší tzv. "babiččina směs". Zalijeme vodou a přidáme kostku bujónu, sůl a kmín. Přivedeme k varu a přidáme na kostičky nakrájený oloupaný špekáček.
Když se obnoví var, přisypeme kolínka a necháme vařit podle návodu asi 20 minut. Před koncem varu přidáme stolní olej. Potom kastrol odstavíme a přidáme kečup a sójovou omáčku. Necháme dojít.
Dědečkův kastrůlek podáváme částečně vychladlý.