Ďábelský ocásek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 ks rajče
4 lžíce kečup
1-2 ks feferonky
300 g vepřová kýta
1 ks malý pórek
1 ks malá salátová okurka
podle chuti
sůl
pepř
sojová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, nakrájíme na plátky, každý plátek ještě dvakrát prořízneme tak, aby na konci zůstal spojený, a upleteme z něj copánek. Na konci sepneme špejlí.

  2. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka orestujeme copánky z obou stran. Mezitím co maso restujeme, oloupeme si cibuli a na kolečka ji i s omytými rajčaty nakrájíme.

  3. Na proužky nakrájíme očištěnou okurku a pórek. Feferonky omyjeme a nakrájíme na kolečka. Zeleninou zasypeme maso na pánvi, promícháme a společně ještě chvíli restujeme. Ke konci přidáme kečup. Ochutíme sojovou omáčkou, solí a pepřem.

  4. Jako přílohu k ďábelskému ocásku můžeme zvolit hranolky či rýži, popíjíme bílé víno.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!