Domácí rybí hamburger recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
150 g majonéza
4 plátky rajče
kečup
4 lístky salát
hladká mouka
2 - 3 ks kyselá okurka
citronová šťáva
mletý černý pepř
2 - 3 lžíce sladká chilli omáčka
500 g pangasius
jemná strouhaná houska
4 ks hamburgerové bulky

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme pikantní omáčku. Kyselé okurky nakrájíme na velmi jemné nudličky. Majonézu spojíme se sladkou chilli omáčkou, vmícháme okurky a necháme v chladu rozležet

  2. Pangase omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky přibližně ve velikosti hamburgerů. Potom je zakapeme citronovou šťávou, osolíme a obalíme v trojobalu. Obalovaného pangase smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova, necháme na papírové utěrce okapat a uchováme na teple

  3. Hamburgerové housky rozkrojíme na půlky a krátce rozpečeme v horké troubě. Spodní polovinu hamburgeru potřeme kečupem, poklademe rajčetem, rybou a salátem. Nakonec přidáme pikantní chilli omáčku a přiklopíme druhou půlkou bulky

  4. Domácí rybí hamburgery podáváme teplé ke svačině nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!