Ďábelské žebírko s česnekovou bagetou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce med
mletý pepř
2 kg vepřová žebra
omáčka
1 lžíce cukr
sůl
2 lžíce ocet
0 l kečup
kayenský pepř
marináda
3 stroužky česnek
200 ml olej
1 lžička rozmarýn
8 lžic sójová omáčka
4 lžíce mletá sladká paprika
příloha
česnek
máslo
bageta

Postup přípravy receptu

  1. Olej smícháme s kostičkami česneku, mletou paprikou, sójovkou a rozmarýnem.

  2. Žebírka opepříme a silně potřeme marinádou. Necháme je nejlépe přes noc uležet.

  3. Pokud děláme žebírka na grilu, je lepší je dělat na hliníkových tácech určených ke grilování.

  4. V troubě rozložíme žebírka na rošt a pod něj dáme plech na odkapávání tuku. Žebírka přelijeme medem a pečeme asi tak 40 minut nebo podle potřeby. Občas potřeme zbylým olejem nebo šťávou, co nám vytekla.

  5. Připravíme si ďábelskou omáčku. Kečup smícháme s octem, přidáme lžičku cukru a kayenský pepř a promícháme. Nakonec lehce osolíme a případně podle chuti ještě dochutíme.

  6. Česneková bageta. Bagetu šikmo nařízneme, ale nedořízneme do konce. Řezy mají být asi tak 4 cm od sebe. Bagetu dáme na alobal. Česnek rozetřeme s máslem a tuto směs natřeme mezi plátky bagety. Česnekovou bagetu zabalíme a pečeme asi 20 minut v troubě.

  7. Ďábelské žebírko podáváme s česnekovou bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!