Ďábelské topinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
1 lžička vegeta
3 ks jitrnice
20 dkg balkánský sýr
4 lžíce sladký kečup
mletý černý pepř
2 lžíce chilli omáčka
4 ks chlebové topinky
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Plátky chleba opečeme na oleji nebo v toustovači a potřeme s česnekem. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Jitrnice zbavíme střívek, rozdrobíme a na pánvi prohřejeme s trochou vody. Přidáme kečup, chilli omáčku, česnek, pepř, vegetu nebo sůl. Ďábelskou směs necháme minutku provařit. Horkou ji mažeme na topinky a ihned zasypeme hustě strouhaným balkánským sýrem, může být i eidam.

  3. Ďábelské topinky podáváme teplé, ale jsou výborné i vychladlé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!