Ďábelské kuře s bazalkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4 lžíce kečup
2 ks feferonka
1 špetka glutasol
1 ks červená paprika
1 lžíce sójová omáčka
1 ks zelená paprika
300 g kuřecí maso
4 ks řapíkatý celer
podle chuti
sůl
čerstvá bazalka
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, vložíme do wok pánve s rozehřátým olejem a osmažíme doměkka. Potom dáme maso stranou.

  2. Do středu pánve nasypeme drobně nakrájené feferonky, pokrájené stroužky česneku, proužky červené a zelené papriky a 4 nasekané stonky oloupaného řapíkatého celeru. Osmažíme, přidáme maso, zalijeme lžící sójové omáčky rozmíchané v kečupu se špetkou glutasolu, podle chuti ještě osolíme. Maso se zeleninou prohřejeme a nakonec posypeme nadrobno nasekanými bazalkovými lístky.

  3. Ďábelské kuře s bazalkou podáváme s rýží nebo smaženými nudlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!