Ďábelská játra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
1 špetka sůl
1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 ks pórek
0.5 kostky masox
3 lžíce hladká mouka
1 špetka drcený kmín
2 lžíce rajský protlak
1 špetka mletý černý pepř
500 g kuřecí játra

Postup přípravy receptu

  1. Játra odblaníme a nakrájíme na kousky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.

  2. V kastrole necháme krátce vyškvařit slaninu. Přidáme máslo a cibulku a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme játra. Směs okmínujeme a opepříme. Přisypeme pórek a za občasného míchání vše dusíme. Jakmile játra pustí šťávu, přimícháme protlak nebo kečup, podlijte trochou vody a dusíme doměkka. Přidáme masox, který ve směsi dobře rozmícháme. Zaprášíme moukou a opět dobře rozmícháme. Za občasného míchání vaříme směs 15 - 20 minut. Nakonec ochutíme solí.

  3. Ďábelská játra podáváme s rýží nebo brambory a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!