Ďábelská cizrna recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžíce máslo
1 ks cibule
150 g cizrna
1 konzerva sterilovaná kukuřice
podle potřeby
olej
podle chuti
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
chilli omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu přes noc (asi na 10 hodin) namočíme. Poté ji uvaříme v neosolené vodě do křupava, trvá to asi 45 minut. V posledních 15 minutách častěji kontrolujeme, aby se cizrna nerozvařila. Cizrnu scedíme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek rozetřeme.

  2. Na pánvi osmahneme na oleji mletou papriku a přidáme cibuli s česnekem. Poté přidáme uvařenou cizrnu. Chvíli necháme smažit a přidáme kukuřici nebo zeleninu podle chuti, nezapomeneme na kousek másla. Nakonec cizrnu dochutíme mletým pepřem a chilli omáčkou. Necháme pod pokličkou dojít.

  3. Ďábelskou cizrnu podáváme jako pikantní hlavní chod bez masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!