Tortilla s kuřecími játry recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
sůl
majonéza
6 lžiček kečup
2 ks červená paprika
400 ml bílý jogurt
zelená petrželka
1 ks ledový salát
1 svazek jarní cibulka
1 - 3 lžíce rajský protlak
150 g sterilovaný hrášek
mletý černý pepř
500 g kuřecí játra
6 ks velká tortilla

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra očistíme, omyjeme, nakrájíme na stejné kousky a vložíme do jogurtu. Necháme je asi 3 hodiny rozležet v chladu, aby byla křehčí. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na stejné proužky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Hrášek necháme okapat. Zelenou petrželku omyjeme a nahrubo usekáme. Ledový salát očistíme, rozebereme na listy, omyjeme a necháme oschnout

  2. Na oleji zvolna orestujeme papriku, tak aby byla na skus. Potom vmícháme jarní cibulku, rajský protlak a nakonec okapaný hrášek. Podle potřeby osolíme a opepříme. Zeleninovou náplň uchováme na teple

  3. Kuřecí játra vyjmeme z jogurtu a řádně osušíme, opepříme a na oleji orestujeme doměkka. Nyní je podle chuti osolíme a rovněž uchováme na teple

  4. Tortilly potřeme vodou a prohřejeme v mikrovlnné troubě. Potom každou placku potřeme kečupem, poklademe listem salátu, zeleninovou náplní a připravenými játry. Podle oblíbenosti můžeme pro zjemnění chuti játra přizdobit majonézou, vše posypeme petrželkou a pevně zavineme

  5. Tortilly s kuřecími játry podáváme teplé s čerstvými zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!