Cuketový dráteník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
80 ml olej
sůl
3 vejce
1 balíček prášek do pečiva
150 g polohrubá mouka
1 špetka drcený pepř
100 g tvrdý sýr
1 lžíce polévkové koření
1 svazek mladá cibulka
1 ks větší cuketa
200 g měkký salám vcelku
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Mladou cibulku a oloupaný česnek nasekáme najemno, sýr nastrouháme.

  2. Všechny suroviny dáme do větší mísy, přidáme nadrobno nakrájený nebo nastrouhaný salám, sůl, pepř, polévkové koření, vejce, olej a polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec vše spolu důkladně promícháme. Vznikne řídké těsto, které nalijeme do olejem vymazaného pekáčku a na povrchu pečlivě uhladíme.

  3. Cuketový dráteník vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160 °C asi 25 minut.

  4. Upečený dráteník nakrájíme jako buchtu. Podáváme s čerstvou zeleninou. Dráteník můžeme jíst jak teplý, tak studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!