Cuketové řezy s chutí slanečků recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce sůl
1 ks cibule
600 g cuketa
3 kuličky jalovec
3 ks bobkový list
8 kuliček celý černý pepř
1 dl stolní olej
5 kuliček celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu oloupeme a odstraníme měkkou dužinu s jadérky. Dužinu můžeme vyhodit. Zbylou cuketu nakrájíme na plátky tak 2x1 široké a 1 cm tlusté. Plátky promícháme se solí a necháme 2 hodiny odležet.

  2. Zatím si očistíme cibuli a nasekáme ji najemno. Z cukety vylijeme vodu a plátky smícháme s cibulí a kořením. Promíchanou směs lehce vtlačíme do skleničky, která se dá uzavřít. Zalijeme olejem, sklenici uzavřeme a cuketové řezy necháme 4 - 6 hodin marinovat. Aby chutě prolnuly, každé 2 hodiny sklenici otoříme.

  3. Cuketové řezy s chutí slanečků podáváme vychlazené a s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!