Cuketová omáčka s bramborovými noky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks cibule
1 ks cuketa
150 g anglická slanina
1 dl zeleninový vývar
1 kelímek sladká smetana
1 balíček bramborové noky
podle chuti
sůl
mletý pepř
1-2 lžíce horčice
koření na grilovanou zeleninu
podle potřeby
rostlinný olej

Postup přípravy receptu

  1. Velkou cuketu pořádně omyjeme, neoloupanou nakrájíme na kostičky, dáme do hlubšího hrnce na rozpálený olej a posypeme kořením na grilovanou zeleninu. Mezitím si vedle na pánvi dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu.

  2. Až cuketa změkne, přidáme zeleninový vývar, prolisovaný česnek a kelímek smetany. Pořádně promícháme, odstavíme z plotny a tyčovým mixérem rozmixujeme. Vrátíme zpět na plotnu, přidáme hotovou slaninu s cibulí, osolíme, opepříme a za stálého míchání minutu povaříme. Pro ještě výraznější chuť doporučuji do hotové omáčky přimíchat trochu plnotučné hořčice, stačí přidat 1 - 2 lžíce.

  3. Bramborové noky si připravíme podle návodu na balení.

  4. Cuketovou omáčku můžeme smíchat s bramborovými noky již v hrnci, v druhém případě zalijeme noky omáčkou až na talíři. Efekt je na talíři stejný, obojí vypadá skvěle.

  5. Cuketovou omáčku s bramborovými nohy ihned po přípravě podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!