Cuketová omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g olej
1 ks cibule
1 kelímek smetana
1 hrneček voda
2 ks cuketa
1 lžíce hladká mouka
podle chuti
sůl
ocet
1 hrst kopr
2 lžíce mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu očistíme, zbavíme jader, nastrouháme na hrubo, osolíme, nakapeme několik kapek octa a necháme asi 15 minut odležet.

  2. Tuk rozehřejeme v kastrole, do horkého tuku dáme nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Přisypeme červenou paprikou a do toho dáme hrst kopru. Cuketu vymačkáme, přidáme do hrnce, podlijeme vodou a dusíme doměkka asi 15 - 20 minut. Ve smetaně rozkvedláme mouku, vlijeme ji do omáčky a necháme chvilku povařit.

  3. Cuketovou omáčku podáváme s chlebem nebo brambory. V létě je výborná studená. Může se přelít perkeltem, případně přidat řízek nebo karbanátek.

  4. Nemáme-li kopr, nahradíme ho rajským protlakem nebo pastou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!