Cukeťák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
2 ks vejce
1 ks cibule
1 balíček prášek do pečiva
15 dkg hrubá mouka
15 dkg strouhaný sýr
17 dkg měkký salám
1 ks větší cuketa
10 dkg uzený špek
podle chuti
česnek
sůl
pažitka nebo petrželka
mletý černý pepř
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu si oloupeme, vydlabeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. Stroužky česneku prolisujeme. Nasekáme si také čerstvou petrželku nebo pažitku.

  2. K cuketě přidáme sýr, na kostičky nakrájený měkký salám a uzený špek, hrubou mouku s práškem do pečiva, sůl a pepř podle chuti, cibuli, prolisovaný česnek a pár lžic oleje. Oddělíme si žloutky od bílků, žloutky přidáme do těsta, přidáme trochu pažitky nebo petrželky. Vše důkladně promícháme. Nakonec do směsi na cukeťák vmícháme vyšlehaný sníh z bílků.

  3. Těsto nalijeme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného plechu. Cukeťák pečeme při 150 °C asi 20 minut dorůžova.

  4. Cukeťák podáváme teplý s bramborem nebo i studený na chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!