Čokoládový pudink s malinovo-jahodovou polevou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g máslo
200 ml mléko
30 g kukuřičný škrob
80 g tmavá čokoláda
poleva
50 g cukr
30 g máslo
150 g jahody
100 g maliny
0 ks citronová kůra
na ozdobu
šlehačka
4 lístky máta

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpustíme máslo, cukr a nalámanou čokoládu do hladkého krému. Kukuřičný škrob rozmícháme v mléce, vlijeme do čokoládového krému a mícháme do zhoustnutí.

  2. Pudink můžeme přelít do nádobky požadovaného tvaru. Dáme na 4 hodinky do lednice. Pokud si přejeme mít pudink ve formičkách, jsou nejlepší silikonové, které vymažeme olejem. Používám mandlový.

  3. Zatím si připravíme polevu. Necháme si 4 maliny a 4 jahody stranou na ozdobu.

  4. Zbytek jahod a malin očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Vsypeme je na pánev, kde jsme rozehřáli máslo s cukrem. Vaříme alespoň 10 minut nebo dokud ovoce nebude úplně měkké. Do základu polevy nastrouháme čistou citronovou kůru a necháme krátce prohřát. Ještě teplou polevu přecedíme přes cedník.

  5. Čokoládový pudink vyklopíme z formiček, přelijeme polevou a ozdobíme jahodami, malinami, mátou a šlehačkou.

  6. Čokoládový pudink s malinovo-jahodovou polevou podáváme vychlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!