Čokoládový moučník s jahodovým mascarpone recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 120 g cukr 4 ks vejce 200 g máslo 2 lžičky prášek do pečiva 150 g hladká mouka 150 g hořká čokoláda krém 1 ks vejce 120 g jahody 2 lžíce cukr moučka 250 g mascarpone
Postup Čokoládový moučník s jahodovým mascarpone recept
Postup přípravy receptu
-
Čisté jahody nakrájíme na drobné kousky. Celé vejce vyšleháme a promícháme s mascarpone. Přidáme nakrájené jahody s moučkovým cukrem a opět dobře promícháme. Krém si zatím uložíme do lednice.
Čokoládu nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni s máslem. Necháme částečně vychladnout.
Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme směs másla a čokolády. Promícháme a naposledy přimícháme prosetou mouku s práškem do pečiva.
Menší plech vyložíme papírem na pečení. Na papír uhladíme polovinu těsta. Na těsto uhladíme krém z mascarpone a přikryjeme druhou polovinou těsta.
Fornu s těstem vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 20 minut.
Vychlazený moučník s jahodovým mascarpone pocukrujeme. Čokoládový moučník s jahodovým mascarpone krájíme na čtverečky a podáváme k dobré kávičce i čaji.