Čokoládový moučník s jahodovým mascarpone recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
120 g cukr
4 ks vejce
200 g máslo
2 lžičky prášek do pečiva
150 g hladká mouka
150 g hořká čokoláda
krém
1 ks vejce
120 g jahody
2 lžíce cukr moučka
250 g mascarpone

Postup přípravy receptu

  1. Čisté jahody nakrájíme na drobné kousky. Celé vejce vyšleháme a promícháme s mascarpone. Přidáme nakrájené jahody s moučkovým cukrem a opět dobře promícháme. Krém si zatím uložíme do lednice.

  2. Čokoládu nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni s máslem. Necháme částečně vychladnout.

  3. Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme směs másla a čokolády. Promícháme a naposledy přimícháme prosetou mouku s práškem do pečiva.

  4. Menší plech vyložíme papírem na pečení. Na papír uhladíme polovinu těsta. Na těsto uhladíme krém z mascarpone a přikryjeme druhou polovinou těsta.

  5. Fornu s těstem vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 20 minut.

  6. Vychlazený moučník s jahodovým mascarpone pocukrujeme. Čokoládový moučník s jahodovým mascarpone krájíme na čtverečky a podáváme k dobré kávičce i čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!