Čokoládovo-tvarohový srnčí hřbet recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 lžíce rum
1 lžička solamyl
1 ks žloutek
1 ks žloutek
2 lžíce mléko
1 hrst rozinky
2 ks bílek
70 g cukr krupice
70 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
200 g hladká mouka
tuk na vymazání
20 g kakaový prášek
250 g měkký tvaroh
125 g Hera
1/2 balíčku kypřící prášek do pečiva
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky třikrát propláchneme v teplé vodě a namočíme do rumu. Můžeme je namáčet i den předem, rozinky krásně nabobtnají

  2. Na těsto smícháme hladkou mouku, kypřící prášek do pečiva, moučkový cukr, tuk, žloutek, mléko a kakao. Vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme z něj 2 koule, každou zabalíme do fólie a uložíme na 2 hodiny do mrazáku

  3. Troubu předehřejeme na 180 °C. Mezitím připravíme tvarohovou náplň smícháním tvarohu, žloutku, krystalového cukru, vanilkového cukru, solamylu a rozinek namočených v rumu. Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh a opatrně jej po částech vmícháme do tvarohového krému

  4. Do tukem vymazané a strouhankou tence vysypané formy nastrouháme první půlku těsta. Na ni naneseme lžící tvarohový krém, uhladíme a nastrouháme přes něj druhou část těsta

  5. Čokoládovo-tvarohový srnčí hřbet dáme péct do trouby na 30 minut. Upečený moučník vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme třeba ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!