Čokoládovo-tvarohový srnčí hřbet recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 lžíce rum 1 lžička solamyl 1 ks žloutek 1 ks žloutek 2 lžíce mléko 1 hrst rozinky 2 ks bílek 70 g cukr krupice 70 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 200 g hladká mouka tuk na vymazání 20 g kakaový prášek 250 g měkký tvaroh 125 g Hera 1/2 balíčku kypřící prášek do pečiva strouhanka na vysypání
Postup Čokoládovo-tvarohový srnčí hřbet
Postup přípravy receptu
-
Rozinky třikrát propláchneme v teplé vodě a namočíme do rumu. Můžeme je namáčet i den předem, rozinky krásně nabobtnají
Na těsto smícháme hladkou mouku, kypřící prášek do pečiva, moučkový cukr, tuk, žloutek, mléko a kakao. Vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme z něj 2 koule, každou zabalíme do fólie a uložíme na 2 hodiny do mrazáku
Troubu předehřejeme na 180 °C. Mezitím připravíme tvarohovou náplň smícháním tvarohu, žloutku, krystalového cukru, vanilkového cukru, solamylu a rozinek namočených v rumu. Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh a opatrně jej po částech vmícháme do tvarohového krému
Do tukem vymazané a strouhankou tence vysypané formy nastrouháme první půlku těsta. Na ni naneseme lžící tvarohový krém, uhladíme a nastrouháme přes něj druhou část těsta
Čokoládovo-tvarohový srnčí hřbet dáme péct do trouby na 30 minut. Upečený moučník vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme třeba ke kávě.