Čokoládovo-tvarohový koláč s meruňkami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
90 g máslo
šlehačka
60 g cukr moučka
2 balíčky vanilkový cukr
sekané mandle
strouhaná čokoláda
1 konzerva meruňkový kompot
500 g měkký polotučný tvaroh
300 g polomáčené sušenky
1 balíček žlutá cukrářská želatina

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme z pečícího papíru kruh o průměru velikosti dna malé dortové formy a pruh na vyložení bočních stěn

  2. Sušenky jemně umeleme a spojíme se změklým máslem. Ze směsi řádně uhněteme středně tuhou hmotu, kterou rovnoměrně vtlačíme na dno vyložené dortové formy. Tvaroh vyšleháme s vejci a oběma cukry dohladka. Tvarohovou náplň rozprostřeme na hnědý základ koláče a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C přibližně 50 minut. Upečený základ koláče necháme zcela vychladnout

  3. Kompot necháme okapat. Ze šťávy připravíme podle návodu na obalu želatinu. Okapané ovoce nakrájíme na kousky a klademe na tvarohovou vrstvu koláče. Vše zalijeme vlažnou želatinou a necháme v chladu ztuhnout

  4. Čokoládovo-tvarohový koláč s meruňkami rozdělíme na porce a podáváme ke kávě nebo čaji. Moučník můžeme zdobit sekanými mandlemi, čokoládou a šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!