Čokoládové kostičky s mandlemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120 g mandle
270 g čokoláda na vaření
270 ml neslazené kondenzované mléko

Postup přípravy receptu

  1. Mandle podle potřeby spaříme, oloupeme a umeleme najemno.

  2. Připravíme si vodní lázeň. Do misky nalámeme čokoládu a necháme ji zvolna rozehřát. Pak do ní vmícháme mléko a nejlépe ručním šlehačem hmotu šleháme dohladka. Hmota musí být opravdu hladká.

  3. Pak do ní vmícháme mandle a po částech ji rozprostřeme na alobal. Necháme vychladit. Optimální teplota tuhnutí je 15 - 17 °C, jinak se na ní vytvoří nepříjemný šedý povlak. Kostky je možno zdobit oříšky.

  4. Studené kostky můžeme nakrájet do libovolných tvarů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!